УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ

 
Дължа извинение на всичките си читатели и почитатели за това, че рецептите за торти в Ухае на...бяха временно недостъпни.
Случи се нещо, което в последните пет години не се беше случвало. Моя снимка се появи в две малки фейсбук групи, събиращи българи от региона, в който и аз живея. Снимката беше използвана за реклама на бизнес със сладкарски артикули.
Преди години краденето на снимки беше нещо нормално, но това беше в началото на моето блогърстване. Сега хората знаят, че е подсъдно и като, че ли малко се поукротиха.
Всеки казва, ами сложи си воден знак. Ама и всеки знае, че всяка снимка потърсена в Гугъл, показва къде е правена и чия собственост е. Поради тази причина не наблягах много на надписите. По-важно за мен беше да описвам вкусната храна, която приготвям.
 Но...не това е проблемът! 
Проблемът е в това, че ние сме малка българска общност тук в района, в който живеем и всъщност членове на тази общност посягат на собственост на друг член от тази общност. А трябва да сме обединени. Мен точно това ме шокира. Аз първоначлно не можех да повярвам, че се случва. Но...случи се и сега се налага да започна да слагам запазения си знак, което пък води до много загуба на време. Всички знаете колко много снимки използвам в своите рецепти и колко много време ще ми струва това.
Някои от Вас знаят, че направих изявление по темата в моята фейсбук група ОБИЧАМ ДА ГОТВЯ!
Благодаря на всички, които ми съчувстват за обидата! 
Но пък това обръщение взриви водопад от отрицателни емоции и коментари в други групи на българи в Германия и четейки цялата злоба и грубост, изписана там стигнах до извода, че явно и далеч от родината си оставаме същите. Злобни, сърдити, многознаещи и искащи всичко хора. 
В същото време, четейки всичко изписано и по мой адрес, не съвсем ласково от хора, които дори не са чели Ухае на...не са виждали нито една снимка се замислих, че някак си неусетно съм пропуснала да свържа новото си хоби - ДЕКОРАЦИЯ НА ТОРТИ с блога.
Никой не говореше за торти. Споменаха се пълнени чушки, някакви си глупави рецепти, с тях края на света ли идва, имаше и от типа ТЯ Е КРАДЛА и ПЕЧАЛБАРКА (за моя милост) и т. н. Е, но крадената снимка беше от рецептата за френска селска торта!  Не беше за чушки, качамак или пък кавърма. 
 Днес, бих искала  с този малък клип да покажа на всички, които не следят моята работа, че хобито ми е и да декорирам торти. В клипа има само една малка част от работата ми в последните 2 години. Просто, защото както винаги започнах да пиша импулсивно тази публикация и нямах време да подготвя по-голям клип. Но ще направя и ще го кача в моя канал в YouTube. Но пък имам и профил в Instagram, където качвам всяка торта и можете да надникнете. Направила съм и отделна страничка във Фейсбук с име Petya's süße Momente
Това хоби започна през 2018 година, след като по една случайност попаднах на кастинг за "Das große Backen". Така се възпламени моята любов към тортеното изкуство и започнах да влагам средства в своето образование в тази посока. А в Германия цените на курсовете (не визирам онлайн) са в пъти по-високи от тези в България.
С тези няколко торти искам да запозная всички, които не са разбрали, че се занимавам и с това.
И всъщност, четейки коментарите на българи, незнаещи нищо за мен реших, че с едно такова клипче мога да покажа една друга моя страна. Моето хоби!
А пък за моето писане трябва да знаят, че  пиша с удоволствие много подробни и успешни рецепти. Толкова подробни, че един напълно начинаещ може да направи ФРЕНСКА СЕЛСКА ТОРТА или торта ГАРАШ. 

Но...е хубаво и още нещо  да се знае! 
Всички рецепти в Ухае на...са предназначени само и единствено за домашна употреба. Тези рецепти не са предназначени за произвоства, ресторанти, сладкарници и така нататък. 

А ето тук прилагам и за всички линк към ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО 2020 за всички, които биха искали да използват моя или на друг човек интелектуална собственост. 
 На български език, българския закон, защото пиша само и единствено на родния си език.


Поздрави от мен

Петя Аргирова

Коментари