СИРЕНЕ БЕЗ ПРЯСНО МЛЯКО - VEGANER KÄSE

 


С тази рецепта можете съвсем лесно и с малко и здравословни продукти на основата на картофи и кашу, да си направите сами сирене без мляко.

Сиренето без мляко не е нужно да ферментира, но пък има много приятен вкус, реже се лесно, може да бъде настъргано или пък да се използва за запичане.

Тази рецепта е една здравословна алтернатива за всички, на които не е позволено да се хранят с нормалното сирене. 

 Нямаше как да отхвърля поканата на фирма BOSCH - България за участие в тяхното двуседмично предизвикателство и да готвя с новата серия ErgoMixx.  В серията се включват блендер, пасатор с миксер и система за вакуумиране на храната, чрез която тя остава свежа за много дълго време. Това е и причината за тази рецепта. 

По принцип съм последовател на марката BOSCH и винаги я препоръчам на всички Вас, когато се обръщате към мен за съвет при избор на куненски помощници.

Заедно с уредите на Bosch получих и продукти, с които да участвам в предизвикателството. Продуктите са предоставени от фирмите Био Класа и Dragon superfoods.

В няколко последователни публикации с рецепти за здравословни ястия ще разберете повече подробности за уредите и продуктите.

Лесно направих избор на рецепта! Исках да е нещо, което не е представяно в българското интернет пространство и, което в същото време да е много вкусно, интересно и... здравословно

Забавлявайте се с приготвянето на здравословна храна за Вашите любими хора!

Можете да се запознаете с продуктите на любимата ми марка ето тук  https://www.bosch-home.bg

А пък можете да гласувате за мен, след 28.09.2020 на страницата на BOSCH във Фейсбук ето тук https://www.facebook.com/BoschHomeBulgaria

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

120 гр кашу (аз използвах кашу от Био Класа)
2 малки картофа, обелени са около 125 гр
1 морков, обелен е около 60 гр
100 мл вода от варенето на зеленчуците
2 - 3 с. л. сок от един лимон
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. червен пипер
1 с. л. горчица
4 с. л. овесени ядки (моите са на Био Класа)
1 ч. л. чесън на прах
100 мл студена вода
1 с. л.Сан Апарт (100% процента растителен прах за желиране)

  • Картофите и моркова обелвам, нарязвам на кубчета и заедно с ядките кашу сварявам с малко вода до омекване. Това отне около 15 минути, но Ви все пак проверявайте.  • През това време намазах кутията за свежо съхранение на BOSCH ErgoMixx с малко кокосово олио и за кратко оставих в хладилник, за да се стегне. Може да използвате всяка друга кутия или стъклен съд, но да не е с вместимост по-малка от 400 мл.

  • Когато зеленчуците са готови, прецеждам и около 100 мл от водата им запазвам.
  • Зеленчуците, 100 мл от тяхната вода, лимоновия сок, сол, червения пипер, горчицата и овесените ядки слагам в подходящ съд и с помощта на BOSCH ErgoMixx пюрирам.

  • В малка касерола отмервам Сан Апарт, смесвам със 100 мл студена вода и 1 - 2 минути с непрекъснато бъркане оставям да заври.

  • Веднага смесвам със зеленчуковото пюре, разбърквам много добре с миксер BOSCH ErgoMixx изсипвам в охладената кутия.
  • Подравнявам.
  • Вакуумирах с помощта на специалната вакуум помпа към пасатора. 
  • Така вакуумирано сиренето  съхранявам от 7 до 10 дни в хладилник.Надявам се да останете доволни от вкуса на това ястие и да съм била полезна с обясненията за този нов уред на BOSCH.
Разчитам на всички Вас, приятели да гласувате за мен във Фейсбук страницата на фирма BOSCH ето тук https://www.facebook.com/BoschHomeBulgaria 
Голямо удобство е Bosch ErgoMixx. С един уред - много възможности. Миксер, пасатор, блендер и ...вакуум система , която включва два размера пликове и кутия с капак, на който може със специалните въртящи кръгове да се отрази датата. И пликовете, и кутията могат да съхранят продуктите свежи до 7-10 дни в хладилник или да бъдат прибрани във фризера.
Освен това  тези специални пликове могат да се използват за  за мариноване не на меса или пък за готвене в Sous-vide (бавно готвене под вакуум).


Станете член на моята кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията и Ухае на...!
Коментари