ЗДРАВОСЛОВНИ АМЕРИКАНСКИ ПАЛАЧИНКИ PANCAKE MIT CAROB POWDER

 


Много голяма част в здравословното хранене заема и брашното от рожков, а dragon Superfoods е фирмата, която също участва с продукти в надпреварата на BOSCH ErgoMixx. Рожков на прах се получава от изсушените и изечени шушулки на дървото Рожков. Те имат естествено сладък вкус и всиоко съдържание на протеин. Рожков на прах е често използван като безкофеинова алтернатива на какаото в различни десерти и напитки. 
Аз реших да добавя рожков и агаве в неделните палачинки. Получи се невероятно вкусна закуска и в съчетание с плодовете беше просто една експлозия от вкусове. 

Тази рецепта е една здравословна алтернатива за всички, на които не е позволено да се хранят с продукти, направени от брашна с глутен, продукти със захар и с наличие на лактоза. 

 Нямаше как да отхвърля поканата на фирма BOSCH - България за участие в тяхното двуседмично предизвикателство и да готвя с новата серия ErgoMixx.  В серията се включват блендер, пасатор с миксер и система за вакуумиране на храната, чрез която тя остава свежа за много дълго време.  

По принцип съм последовател на марката BOSCH и винаги я препоръчам на всички Вас, когато се обръщате към мен за съвет при избор на куненски помощници.

Заедно с уредите на Bosch получих и продукти, с които да участвам в предизвикателството. Продуктите са предоставени от фирмите Био Класа и Dragon superfoods.

В няколко последователни публикации с рецепти за здравословни ястия ще разберете повече подробности за уредите и продуктите.

Лесно направих избор на рецепта! Исках да е нещо, което не е представяно в българското интернет пространство и, което в същото време да е много вкусно, интересно и... здравословно

Забавлявайте се с приготвянето на здравословна храна за Вашите любими хора!

Можете да се запознаете с продуктите на любимата ми марка ето тук  https://www.bosch-home.bg

А пък можете да гласувате за мен, след 28.09.2020 на страницата на BOSCH във Фейсбук ето тук https://www.facebook.com/BoschHomeBulgaria    
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

165 мл кокосово мляко
5 с. л. рожков
2 с. л. агаве
2 яйца
5 с. л. тапиока (вид зърнесто нишесте от корените на маниока)
5 с. л. бадемово брашно или бланширани смлени бадеми
1 ч. л. канела
1 ч. л. бакпулвер 
мазнина за пържене по желание
  • Лесно се правят тези палачинки особено, ако разполагате с BOSCH ErgoMix.
  • Слагам всички продукти в купата към уреда и разбивам за кратко с накрайника за миксер. 
  • Получава се гъста смес като за бухти.

  • Сипах 2 с. л. мазнина в тигана, но и повече е добре да се добави. Тези палачинки обичат мазнината, а това Вие сами ще прецените, според диетата.
  • Загрях и сипвах по 2 с. л. за всяка палачинка, като дооформях с обратната страна на лъжицата.  • Обръщам с помощта на лопатка и изваждам върху домакинска хартия.
  • Сервирам топли. По желание с малко мед, но Вие сами ще прецените. Плодовете са задължителни и според сезона.Надявам се да останете доволни от вкуса на тези палачинки и да съм била полезна с обясненията за този нов уред на BOSCH.
Разчитам на всички Вас, приятели да гласувате за мен във Фейсбук страницата на фирма BOSCH ето тук https://www.facebook.com/BoschHomeBulgaria Голямо удобство е Bosch ErgoMixx. С един уред - много възможности. Миксер, пасатор, блендер и ...вакуум система , която включва два размера пликове и кутия с капак, на който може със специалните въртящи кръгове да се отрази датата. И пликовете, и кутията могат да съхранят продуктите свежи до 7-10 дни в хладилник или да бъдат прибрани във фризера.
Освен това  тези специални пликове могат да се използват за  за мариноване не на меса или пък за готвене в Sous-vide (бавно готвене под вакуум).Станете член на моята кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията и Ухае на...!
Коментари