БЪРЗА ХОЛАНДСКА СУПА С ТОПЧЕТА


Обичам, когато пътуваме в други държави да посещавам местните магазини. Така научавам много за вкусовите традиции на местното население.
Ние нали живеем в едно село, в Германия. Научила съм наизуст местните магазини. И сега като влезнах в Albert Hein , стара холандска верига магазини, бях много впечатлена от разнообразието от продукти и от предложенията, които са за облекчаване на домакинята. 
Аз и друг път съм писала за пакетчетата с предварително нарязани зеленчуци. Това е едно от предимствата за бързо приготвяне на вкусна храна. Тук те изобилстват. Има заготовки за всякакви рецепти. Освен това, можете да си купите пакети с подбрани продукти и рецепта към тях. Удобно и практично.
Така създадох и тази холандска супа с топчета. Харесаха ми тези мини топченца. За тях купих пакет свежи зеленчуци, които носеха името италиански зеленчуци. В тях имаше чушка, лук, тиквичка, морков, селери и праз лук. Имахме в хладилника и бланширани, но не замразени, а пресни картофки. В случая нарязани на кръгчета, но можете да си купите и такива на топченца. Много ги харесвам.
И така! Да отделим 10 минути за вкусна супа с топчета!НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 6 ПОРЦИИ:

400 гр готови топчета от говежда кайма или ги пригответе сами, но да няма ориз в тях
1 пакет италиански зеленчуци или ситно нарязани лук, чушка, селери, праз лук, тикичка
100 гр бланширани, но не замразени картофки или 1 голям картоф, но ще се увеличи времето за приготвянето на супата
50 гр масло
2 с. л. олио
1 яйце
200 гр кисело мляко
пресен магданоз
сол и черен пипер на вкус


Всяка държава има своята красота. Холандия впечатлява с подреденост, чистота, усмихнати хора. Амстердам е градът с най-много велосипеди в цял свят на глава от населението.
А Северно море е вечно ветровито, но величествено.


Каналите в Амстердам са навсякъде. Страхотна и успокояваща гледка. • В дълбока тенджера загрявам олиото и изпържвам за кратко топченцата като ги обръщам с раздрусване на тенджерата.


 • Добавям зеленчуците и също ги изпържвам за 1 минута.


 • Разбъркването е само с подрусване на тенджерата.


 • Заливам с горещ зеленчуков или пилешки бульон и добавям бланшираните картофки. Тях купувате от холандски или белгийски магазини. В Германия също може да се намерят като Bratkartoffeln в кутии или в буркан. В България може и да не се предлагат. Не съм съвсем сигурна.


 • Захлупвам и оставям супата да ври около 7 - 8 минути.

 • Подправям със сол и черен пипер на вкус.

 • Докато супата къкри на слаб котлон, разбивам яйцето с киселото мляко и му добаям пресен или замразен магданоз.


 • Към готовата супа добавям кравето масло.


 • Застройвам с киселото мляко и яйцето, като първо добавям от горещата супа към сместта и после на тънка струйка връщам в тенджерата. 


 • Връщам на котлона до завиране или колкото да не е сурово яйцето.


 • Сервирам супата гореща.Станете член на моята кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията и Ухае на...!Коментари