ЗЛАТНО МЛЯКО "БАЛКАН"


Във времето на този страшен вирус е неизбежно човек да търси всякакви рецепти за подсилване  на имунната система. Аз съм фен на продуктите на Лактима и най-вече айрян Балкан. По тази причина станах и фен във Фейсбук на тяхната страница. Получавам техните публикации и...един ден излиза ЗЛАТНО МЛЯКО
Оказа се, че тази напитка идва от Индия и е позната от векове. Полезното действие на тази мощна бомба за имунитет се дължи както на куркумата, така и на съчетанието на основните съставки.
Обичам прясно мляко, обичам всичките тези съставки и пробвах! Малко силна напитка, ама в името на имунната система ще взимам един път в седмицата ЗЛАТНО МЛЯКО "БАЛКАН"
И...да не си помислите, че ми е платено от тази фирма? А, не! Просто съм доволна клиентка! 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

400 мл краве прясно мляко
1 ч. л. куркума
1 ч. л. настърган пресен или изсушен джинджифил /моят беше на прах/
1/2 ч. л. канела на прах или 1 шушулка
щипка кардамон /аз нямах и добавих щипка от подправката Лебкухен, където има кардамон/
1/2 ч. л. смлян  черен пипер
1 ч. л. кокосова мазнина - олио, масло
1 с. л. пчелен мед 


  • Отмерих прясното мляко в касерола.


  • Добавих към млякото всичките подправки и кокосовото олио. 
  • Разбърках и оставих на котлона, но внимавах млякото да не заври

  • Дърпам от котлона, изчаквам да се охлади идобавям меда. Разбърквам до пълното му разтопяване.
  • Медът губи своите полезни свойства в горещо мляко.
  • Прецеждам и изпивам охладено.


От фирмата препоръчват да се пие всеки ден, но аз ще го взимам само един път в седмицата, защото пия и други напитки, които ми помагат да се чувствам здрава.
Златното мляко с куркума помага за подсилване на имунитета, пречистване на черния дроб от токсини и регулиране на кръвното налягане. Противовъзпалителните му свойства го правят  перфектната енергийна напитка за справяне с вирусите и бактериите.


Ако харесвате моите рецепти и начина по който Ви ги представям, можете да се присъедините към моята Фейсбук-група ОБИЧАМ ДА ГОТВЯ! В нея ще срещнете хора, които обичат да се забавляват в кухнята и да споделят рецепти!
Коментари