ПЕЧЕНИ САНДВИЧИ С ЯЙЦА И СИРЕНЕ


Вчера изпекох поредния хляб, който е по немска рецепта, но на вид и вкус напомня много нашия, българския заводски хляб. Изпекох два броя. Това е почти 1 кг хляб и е голямо количество за двама човека. Рецептата тук.
Веднага реших, че е време закуската да бъдат тези любими на поколения сандвичи. Моите внуци ги обожават, моите деца са отгледани с тях, аз, братята ми и съпругът ми сме отгледани с тях. Подходящият хляб е също налице.
Сигурна съм, че присъстват във всеки един дом, но във това време на модерна храна ги забравяме. Още повече, че почти няма вече парти-грилове, на които ги правехме.
Сега моята нова фурна има опция ГРИЛ, където температурата е 300 градуса и сандвичите се запичат точно като на парти грил. Това е и целта. Отгоре да се запекат, а хлебчето да остане мекичко.
О, знам, че се сетихте за тях! Днес споделям как аз ги правя.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 6 БРОЯ:

6 филии заводски хляб /Добруджа/
2 яйца
150 гр сирене
маргарин или масло за намазване
трапезна цубрица, шарена сол, сминдух, самардала за поръсване


  • Разбивам яйцата и към тях натрошавам сиренето. С лъжица намачквам така, че да няма големи парчета от сиренето и да се намазва по-добре сместа.
  • Намазвам филиите с маргарин /масло/ и ги подреждам в тава с хартия за печене.
  • Включвам фурната да загрее до 300 градуса на програма ГРИЛ.  • Разпределям яйчената смес върху филиите така, че да има навсякъде, дори по кората на хляба.  • Запичам на 300 градуса и второ ниво от горе надолу, точно за 5 минути или докато добият този златист цвят.


Сервирам сандвичите с яйца и сирене веднага.


Ако харесвате моите рецепти и начина по който Ви ги представям, можете да се присъедините към моята Фейсбук-група ОБИЧАМ ДА ГОТВЯ! В нея ще срещнете хора, които обичат да се забавляват в кухнята и да споделят рецепти!


Коментари