МНОГО БЪРЗ ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ


Днес възстановявам старата рецепта за ябълков сладкиш на моята свекърва. Той е от тези много бързи и много лесни кексове, които не отнемат никакво време и спасява положението при гости изненада, или при ден без сладкиш.
Моята свекърва има тази рецепта от леля Любка, сестрата на моя свекър. Така е и записана в тефтерчето с рецепти. 
ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ ЛЮБКА 
Спокойно можете да разбъркате този сладкиш без миксер. Точно затова е и много лесен!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА МАЛКА ТАВИЧКА СЪРЦЕ ИЛИ 20Х30 СМ:

150 гр захар
3 яйца
50 гр едросчукани орехи
3 големи ябълки, настъргани на едрото ренде
1 ч. л. канела
150 мл олио
200 гр брашно
1 ч.л. бакпулвер
2 пак. ванилова захар  • Аз използвах миксер, но съвсем спокойно можете да си спестите миенето, защото самото смесване на продуктите е много лесно.
  • Сложих яйцата, олиото, захарта, ванилията, канелата, пресятото с бакпулвер брашно, разбърках.  • Добавих орехите и ябълките, разбърках много кратко.  • Намазах тавичката с маргарин
  • Включих фурната да загрее до 160 градуса с вентилатор.  • Изсипах сместа в тавичката и изравних.


Пекох сладкишът точно 35 минути. Пробвах с клечка, ама не забравяйте, че има ябълки, които го правят сочен.  • Охладих сладкиша на решетка и чак тогава поръсих обилно с пудра захар, а цепнатинката скрих със сушени розови листенца. Това напукване на кекса е важно. Това показва, че се изпича добре.


Страхотен подарък може да бъде този лесен кекс!


Нека обичаме българската кухня, да я съхраним и предадем на поколенията!


Ако харесвате моите рецепти и начина по който Ви ги представям, можете да се присъедините към моята Фейсбук-група ОБИЧАМ ДА ГОТВЯ! В нея ще срещнете хора, които обичат да се забвляват в кухнята и да споделят рецепти!Коментари