Kleine Wonneproppen или НЕМСКИ ВАРИАНТ НА ТИГАНИЦИДнес вече смело мога да кажа, когато съм над 50-те, че всичко научено през живота на човек му е от полза. 
Днес е неделя, а аз поставих олимпийски рекорд в моята миниатюрна кухня. А до този рекорд ме доведоха моите 4 години в интернат, 3 години в СПТУ по Стенография и машинопис, много години във високото спортно майсторство и ВИФ /сега Национална спортна академия/. 
Вече се питате как така!? Ами...ето го и отговора. Интернатът ме научи на дисциплина и организираност. И до днес всяка минута през деня ми е разчертана, а аз изпълнявам много стриктно всяка една точка от дневния план. 
После идва издържливостта, която ми даде спорта. Както и амбицията да давам добри резултати и никога да не се отказвам. Е, на тази възраст се и уморявам, ама не си го признавам.
Идва ред на СПТУ-то. То ми даде много добро образовние, е макар и през 80-те години да не беше престижно да си завършил точно това образование. В моето училище се научих да обичам БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК и да пиша правилно /що годе/, както и бързо /от стенографията и машинописа/. Е...сега досегът до немски език малко ме затруднява в изказванията на български, но се старая да използвам Синонимен речник. 
Да ама имам и 17 години в модата. Е, тя пък ми помага да изглеждам винаги добре и атрактивно. 
Надявам се да съм отговорила и на многото Ваши въпроси, мили приятели и мои последователи. Ето как намирам сили, време и защо изглеждам добре!
Обичам Ви и днес ще напиша може би рекордно много рецепти!

💓💓💓😍😍😍😃😃😃

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

2 с. л. захар
1 пак. ванилова захар
1 щипка сол
настърганата кора на 1 лимон
350 мл прясно мляко
2 яйца
2 с. л. разтопено масло
300 гр брашно от спелта или 200 гр нормално брашно
1 ч. л. бакпулвер
3 - 4 с. л. преварено масло, ГХИ или Butterschmalz, може и олио


  • В купа смесвам захарта, ванилията, солта, кората от лимона, прясното мляко, яйцата и разтопеното масло.


  • В друга купа смесвам брашното и бакпулвера и постепенно добавям към млечно-яйчената смес. Разбивам само с тел. Не използвам миксер. Старая се да получа гладко и гъсто тесто.


  • Може да се наложи или по-малко брашно да Ви е нужно или пък да добавяте. Важното е да имате толкова гъсто тесто, че като гребнете с лъжицата и върнете обратно в купата, да пада на топка, а не да се точи.


  • Загрявам маслото в тигана, но избягвам да е максималната мощност на котлона, защото много бързо ще изгорят мекичетата.


  • Сипвам по две супени лъжици за една палачинка, но винаги в една точка изсипвам. В моя тиган от 28 см. събирам по три броя. Хубаво е да не им е тясно.


  • Нужни са по 3 минути пържене от всяка страна. Засичах с часовник.
  • Обръщам с лопатка, а не с вилица.


  • Цветът на готовите тиганици е тъмно златист, а ароматът неописуем.


Сервирам Wonneproppen топли и с кленов сироп. Но може и мед, и сирене, и по Ваше желание.


Децата обожават тази закуска!


Станете член на най-новата, различната и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията


Коментари