ШОКОЛАДОВО РУЛО "ШВАРЦВАЛД"

Понякога има рецепти и сладкиши, които просто се случват. След като си направил стотици торти Шварцвалд и знаеш на изуст какво трябва да има в нея, не е проблем да импровизираш и при направата на руло с това име. Важното е да следваш основното правило за торта Швацвалд, а именно: шоколадови блатове, един ред крем от череши от Шварцвалд с добавка на черешова ракия от Шварцвалд, сметанов ред и задължителните шоколадови парченца. Няма как да объркате тези задължителни елементи. Няма как и един немец да се обърка. Той от дете знае какво трябва да има в една такава торта или в един такъв сладкиш, крем или сладолед.
Нека се насладим на моята импровизация за пандишаново, шоколадово руло Шварцвалд!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

За пандишпановото руло
5 яйца
125 гр захар
1 пак. ванилова захар
100 гр брашно
25 гр какао за печене

За черешовия крем:
1 буркан компот от череши /без костилки/
3 с. л. захар
2 равни  с. л. царевично нишесте
20 мл черешова ракия от Шварцвалд /замества се с вишновка или черешов ликьор/

За сметановия крем:
400 мл сметана
2 пак. втвърдител /фикс/ за сметана, в България той е в самата сметана
2 пак. ванилова захар

50 гр шоколадови люспи или  парченца шоколад /може и настърган шоколад на едро ренде/, ако не намирате в България можете да поръчате ЕТО ТУК

пудра захар за поръсване  • Начинът на приготвяне на пандишпановия блат за рулото съм описала вече ето тук много подробно. Следвайте указанията. Разликата е само в добавянето към брашното на какао.  • Разликата е в това, че обръщам вече горещия блат върху намокрена хартия за печене, която също е поръсена обилно с кристална захар. Така си спестявам прането на кърпи. Върху топлото руло поставям втора хартия за печене и тогава навивам от късата страна на руло.
  • Изчаквам да изстине напълно.  • Върху изстиналото руло намазвам готовия крем от череши, който пък съм описала вече подробно в рецептата за торта Шварцвалд ето тук.  • Намазвам с разбитата сметана и поръсвам с шоколадовите парченца.  • С помощта на хартията навивам на руло и поръсвам обилно с пудра захар.  • Прибирам в хладилник да се охлади добре.  • Режа с остър нож парчета с дебелени около 3 см  • От едно руло получавам около 10 парчета.


Сочно шоколадово руло с аромат на черешова ракия и носталгия по Шварцвалд.


Станете член на най-новата, различната и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията

Коментари