ЗДРАВОСЛОВЕН СЛАДОЛЕД С ПРАСКОВИ


Сладоледът също може да бъде здравословен, когато е балансиран. Правилното съотношение на протеини, въглехидрати и мазнини в продуктите за сладоледа го пращат веднага в графата здравословни или по-точно Зонови храни. 
За тези, които сега попадат на моя блог - Зоната е моят нов начин на живот! За него можете да прочетете ето тук.


За тези от Вас, които сега попадат на моя блог ще уточня какво означава да си в Зоната! 
Зоната е начин на хранене! Зоната е начин на живот! 
Когато решите да промените фигурата си! Когато искате да постигнете едно добро здравословно състояние е нужно да се доверите на Бари Сиърс и неговата Зона. Нужно е много четене, нужна е пълна всеотдайност, нужна е дисциплина! След това всичко се подрежда! Перфектно тегло и здраво тяло!

Много за моя живот в Зоната можете да прочетете ето тук и тогава ще знаете защо в НЕОБХОДИМИТЕ ПРОДУКТИ има едни съкращения като 1БПВМ!


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 5БПВМ:

2 листа желатин /6 листа отговарят на едно пакетче желатин на прах/ 2БП
2 белтъка 1БП
1 чаша Йогурт или кисело мляко /220 мл/ нискомаслено 2БПВ
2 праскови 2БВ
2 ч. л. захар 1БВ
5ч. л. смлени лешници или бадеми 5БМ
1 ч. л. ванилия - концентрат
1/8 ч. л. джинджифил
1 бр. от подправката карамфил 


Аз направих сладоледите на пръчка, защото преди време си купих този удобен уред. В него три сладоледа са готови за 10 минути. Тази кутия се държи 24 часа във фризера и после само се напълват отворите с поставени предварително тези сладоледени клечки. Изчаква се 10 минути и ...готово. Всеки може, обаче в обикновена пластмасова кутия да изсипе сместа за сладолед и да замрази. Тези, които са в зоната е нужно да разделят на 5 равни части. При мен се получиха 10 сладоледа на пръчка, като 2 бр. отговаряха на 1БПВМ. Рецептата е на Бари Сиърс от немското издание на "Das Optimum".


 • Обелените и нарязани праскови, заедно с киселото мляко изсипах в чашата на миксера.


 • Пюрирах като за смути. • Едното карамфилче смлях в мелничката за подправки.


 • В тенджерка изсипах пюрето от мляко и праскови, подправих с ванилия, захар, карамфил и джинджифил. • Разбърках.


 • Добавих накиснатите предварително за около 5 минути листа желатин.


 • Загрях за съвсем кратко на котлона като не спирах да бъркам. В момента, в който желатинът се разтопи - отделих тенджерата от котлона. Температурата не бива да надвишава 100 градуса. При мен не стигна дори 50 градуса и желатинът беше вече разтопен. Изчаках леко да се охлади сместа.


 • През това време разбих белтъците на сняг.


 • Смесих охладения прасковен крем с белтъците и леко разбърках.


 • Наливах по малко от сладоледената смес в уреда, замразявах и така докато получих 10 сладоледа на клечка. • Може да бъде замразен този сладолед и в подходяща за фризер пластмасова кутия.


Важното е да получим здравословен и вкусен сладолед!


Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!


Коментари