СКАРИДИ ПО КРЕОЛСКИЕто, че успях да докажа на себе си, че да си спрял цигарите кулинарен блогър и живот в Зоната са много съвестими неща. Спрях цигарите и качих килограмите, което пък ме накара да започна да се храня по Зоната. Но...хобито ми да готвя, пиша и снимам си остана. Дори нещо повече. Сега готвя много повече, снимам много повече, пиша много повече и се храня много повече от преди. В същото време свалям килограми и се чувствам като перце.
За тези, които сега попадат на моя публикация ето тук съм описала подробно още от първия ден моите менюта и преживявания в Зоната. Както и какво точно означава Зоната. Само ще вмъкна за колегите блогъри -  Зоната не е секта! Това е здравословен начин на живот! И мой собствен избор! Не е нужно да  четете, ако не Ви е интересно!
Днес приготвих скариди по креолски от предложените рецепти от самия създател на Зоната - Бари Сиърс.НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ЕДНА ЗДРАВОСЛОВНА ПОРЦИЯ:

За да увеличите броя на порциите е нужно да увеличите пропорционално количествата продукти!

130 гр скариди 3БП
20 гр пресен лук 1/4 БВ
120 гр чушка 1/2 БВ
75 гр селъри 1/4 БВ
1/4 чаша /220 мл/ доматено пюре 1/2 БВ
1 ч. л. зехтин 3БМ
2 скилидки чесън
1 ч. л. табаско
5 с. л. вода
сол, черен пипер, лют пипер на вкус
малко сушена мащерка
пресен магданоз и сибирски лук за декорация
За тези, които са в Зоната блоковете с въглехидрати допълних с чаша бяло вино за десерт, а може и една праскова или друг плод по избор.


  • На дъното на уок тигана изсипах зехтина и добавих чушката, лука, селърито, табаското и чесъна. Задуших под капак за около пет минути или до омекване на зеленчуците.
  • След това добавих скаридите, доматеното пюре, водата, солта, мащерката, черния пипер и лютия пипер.   • Похлупих тигана и задушавах на слаб котлон около 10 минути.


  • Сервирам креолските скариди горещи и поръсени с нарязаните пресни подправки. Чаша бяло вино подхожда много добре!


 Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!


Коментари