СПАГЕТИ ОТ ТИКВИЧКИ С ПИЛЕШКО МЕСО


Откакто живеем в Германия се научих да ям тиквичките сурови. Тук те се добавят към салатите, без да бъдат обработени. И когато излезе модата да се правят спагети от зеленчуци, въобще не се изненадах, че има спагети от тиквички.
Сега, когато и аз съм в Зоната много по-често похапвам любимите си тъмно - зелени тиквички сурови.
Днес обядът ми беше салата със спагети от сурови тиквички.
Какво има в тази салата ще прочетете по-надолу, а за тези от Вас, които искат да разберат малко повече за Зоната - натиснете ето тук.


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 1 ЗОНОВ ОБЯД ОТ 3БПВМ:

240 гр тъмно зелени тиквички 1БВ
90 гр ябълков мус без захар 1БВ - продава се в буркани или пък рецепта ето тук 
2 с. л. соев сос
1/3 ч. л. соево олио 1БМ
2 с. л. вода
черен пипер и лют червен пипер на вкус
40 гр пресен лук 1/2 БВ
20 гр сварен нахут 1/2 БВ
2 гр филетирани бадеми 2БМ
75 гр печени на грил тиган пилешки филета 3 БП
пресен магданоз колкото повече, толкова по-добре  • Ето с този уред си направих спагетите от тиквички. Него взех назаем от моята колежка, за да пробвам въобще ще ми допадне ли такава храна. Хареса ми и сега ще се наложи да си купя. Продават се в магазините и готови спагети от тиквички.
  • Измих и почистих тиквичките и ги нарязах на едрите резци на уреда. Има малко остатък в уреда от самите тиквички, него вече нарязах на тънки лентички с нож. Все пак всичко е измерено и трябва да влезе в ястието.  • Бадемите запекох за кратко в сухо тиганче. Обичам да добавям хрупкави ядки към салатите.  • Към спагетите добавих нахута, магданоза и зеления лук.  • В купа смесих ябълковото пюре, соевия соевия сос, водата, соевото олио, черния пипер и лютия пипер. Разбих с пасатор. Така получих пухкав дресинг.
  • Пилешките филенца купувам готово изпечени. Така си спестявам време. Аз само ги подгрявам.  • Сервирам спагетите от тиквички в голяма купа, заляти с дресинга и с подредените пилешки филенца.


Вкусно, интересно, здравословно и различно зоново ястие!


За повече информация по отношение на вкусната храна се обръщайте към групата Обичам да готвя!


Коментари