БЪРЗА ТОРТА a la ТИРАМИСУЕто една идея какво бързичко може да се направи, когато разполагаме с готов вече пандишпанов блат за торта. За него писах в предишната си публикация. Рецептата ще прочетете като натиснете тук, или пък просто си купувате готов пандишпанов блат.
Другото ново е, че уголемих снимките в блога с едно "кликване". Оказа се, че вече пет години си  публикувам по този начин, който си знам. Но пък вчера  "колежка" блогърка писа, че се  "кьори яко" като четяла моите рецепти. А Вие досега да не споделите с мен, че снимките в блога са толкова малки, че се налага с очила да ги глеате! А  аз нали все си готвя и много, много за тези пет години не се научих да ползвам всички възможности на "блогуването". Просто, защото прекарвам времето си предимно в кухнята!
Разчитам на Вас да споделяте с мен, когато нещо не Ви харесва в блога, за да мога да го коригирам своевременно. Това е важно и за мен, и за Вас като читатели! А на "колежката" голямо БЛАГОДАРЯ, че ми "отвори очите"!
А сега  да влизаме в кухнята, защото времето тече! А вкусната торта ни чака! Кафето изстива!НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

1 пандишпанов блат по рецепта ето тук или готово купен
2 опаковки крем Тирамису на Др. Йоткер
400 мл прясно мляко
200 мл течна сметана
100 гр бишкоти
100 мл еспресо или силно черно кафе
какао за поръсване • С помощта на остър нож или с конец разделям блата на два отделни. Старая се разделянето да е точно по средата
 • Около първия блат захващам ринга за торта. • В купата за миксер изсипвам прясното мляко, сметаната и сухата смес за крем Тирамису. 
 • Разбивам с миксера за около 5 минути или докато преценя, че гъстотата е подходяща за торта. • Върху първия блат изсипвам една трета от пухкавия крем. Ароматът му е много приятен. • Върху крема подреждам бишкотите  по този начин. После при разрязването на тортата се получават много хубави шарки. • С кафето заливам обилно бишкотите. Не се безпокойте, ако отиде част от кафето по крема. Това дава допълнителен вкус на тортата. • Върху бишкотите изсипвам втората третина от крема и леко заглаждам. • Покривам тортата с втория блат. Както виждате моя дълго е прекарал върху решетката, че дори е на черти. Аз използвам почти винаги дъното на блата за капак на тортата. Така тортата ми е винаги много равна. • Покривам блата с последната част от вкусния крем. • Оставям тортата на студено за около един час, или докато стегне хубаво крема.
 • Когато преценя, че тортата може вече да бъде нарязана, поръсвам обилно тортата с какао и отделям много внимателно ринга.

Колкото по-дълго тортата е отлежала, толкова по-вкусна е! Аз не напоявам блатовете, защото така я харесваме тази торта, но Вие можете да добавите по 1 с. л. бадемов ликьор на всеки блат.
Сигурна съм, че ще има читатели сред Вас, които не обичат готовите пакетчета с кремове. За целта можете да използвате другите две рецепти от Ухае на...Рецептата за Торта Тирамису - ето тук и рецептата за Тирамису Оригинале - ето тук. Избирате си един крем и приготвяте бързата торта а la Тирамису. Всичко е въпрос на фантазия. Важното е, че знаем какво още можем да направим от един обикновен пандишпанов блат за торта!
Станете член на моята кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията и Ухае на...! Място, където ще научите още много за вкусната храна и ще обмените информация с позитивни кулинари!Коментари

traiana каза…
Страхотна е!
Petya Argirova каза…
Много благодаря, Траяна!