МНОГО ВКУСНИ И ЗДРАВОСЛОВНИ БОНБОНИ


Вече почти цял месец сме заедно с децата и преминахме на почти здравословно хранене. Това сте усетили и Вие - читателите на Ухае на...Освен, че сменихме бялото брашно с пълнозърнесто, бялата захар с кафява - преминахме и на бонбони, които се приготвят без захар и масло. Много лесни за приготвяне и изключително здравословни. Рецептата е на моята дъщеря - Роси!
С тези бонбони изцяло влизаме и в темата на списание "Рецепти за здраве", където можете да откриете интервю с мен и моите любими рецепти! Благодаря много на екипа на списанието, че се спряха на мен и Ухае на...за представяне в последния им брой. НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

150 гр орехи
150 гр бадеми
150 гр лешници
150 гр сушени кайсии
150 гр сушени боровинки
150 гр стафиди
100 мл ябълков сок
50 гр кокосови стърготини

Всички ядки и всички сушени плодове могат да се заменят с други видове или просто с каквито разполагате. Може да използвате сушени смокини, фурми, сушени сливи. Просто експериментирайте.


И не забравяйте да си купите последния брой на списание "Рецепти за здраве". В него ще научите нещо повече за мен и моите любими ястия!


  • За направата на тези вкусни и здравословни бонбони е нужно всички ядки да бъдат много ситно смлени. За целта аз използвах блендер, но можете и предварително смлени да си ги купите.
  • Сушените плодове също смилам, но в уреда за смути като им добавям и ябълковия сок. Получава се нещо като плодова каша.

  • Смесвам кашата със смлените ядки и омесвам на меко тесто, което слагам за около час в хладилника да се стегне.
  • От тестото оформям топчета с размер за една хапка. Ако случайно тестото Ви е много меко - добавете още малко смлени ядки.
  • Готовите топчета овалвам в кокосовите стърготини.

  • Подреждам бонбоните в кутия и държа до сервирането им в хладилник.

Бонбоните се харесват от всички! Само трябва да опитате да си ги приготвите!


Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!Коментари

Elena Dimitrova каза…
Правя редовно подобни бонбони Петя.Отдавна в нашия дом сме изключили бялата захар.Чудесни са.
Поздрави и лека седмица !
Petya Argirova каза…
Ние повече поглеждаме у дома към "нездравословните" лакомства, но сега на гости са децата и те се хранят според новите модни тенденции. Така, че и ние намазваме с някои здравословни рецепти! Радвам се, че Вие отдавна ги похапвате тези вкусни бонбонки! Поздрави!