МИНИ ТЕЛЕШКИ РУЛЦА ПЪЛНЕНИ С ШПЕКОВ САЛАМВ магазините се продават едни мини-стекчета от говеждо, телешко или свинско месо. 
Аз много ги харесвам, защото винаги и за много кратко време мога да приготвя ефектно ястие от тях.
Те са мини, защото са много тънко нарязани и се приготвят за минута в тигана.
Днес попаднах на телешки такива и ги приготвих скоростно, но в тенджерата под налягане.
Рулцата са с малко италианска насоченост, защото в тях добавих италиански шпеков салам и пармезан.
Опитайте! Наистина са страхотни!
Гарнитурата е по Ваш избор!
Ние у дома много обичаме руладини. Имаме стара семейна рецепта за руладини от свинско месо /рецептата е ето тук/, а откакто живея в Германия приготвям и много вкусните руладини от говеждо месо /рецептата е ето тук/. За типично български рулоца с пилешко месо мога да Ви предложа пилешкото вретено/рецептата е ето тук/. Невероятно е!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

6 бр телешки мини-стекове /350 гр/
12 бр. много тънко нарязан шпеков салам /почти прозрачни филийки/
125 гр пармезан или друго твърдо сирене - настърган или на тънки ленти 
4 с. л. преварено масло - Butterschmalz
сол и черен пипер на вкус
1 ч. л. едро смлян лют червен пипер
200 мл сухо бяло вино
  • Върху овкусените със сол, черен пипер и лют червен пипер стекчета подреждам по две филийки от тънко нарязания шпек. Върху него поръсвам по 1 ч. л. от пармезана. Ако е на тънти лентички по 2 - 3 лентички.
  • Навивам така напълнените стекчета на рулца и захващам с иглички или клечки за зъби. Така те не се развиват по време на готвенето им.

  • Загрявам маслото в тенджерата и изпържвам за 8 - 10 минути рулцата от всички страни.

  • Когато рулцата добият хубав "загар", заливам с бялото вино и затварям тенджерата с капака за налягане.

  • Когато тенджерата започне да шуми, намалявам котлона на минимална мощност и оставям за около 15 минути. След нужното време изключвам котлона и оставям ястието да се досготви и да се освободи тенджерата от налягането. Това отнема още 15 минути.
  • Готовите рулца изваждам в затоплени чинии, а сосът сгъстявам с 1 ч. л. нишесте. Но това може и да не се прави. Всичко зависи от това, как обичате да е сосът на гъстота.

Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!Коментари

Люси каза…
Много вкусни руладини, Пете! Вече почти не ми остава време да те навесявам, заради което съм се вталила :), но ето, че днес не мога да подмина тази невероятна редица от чудни изкушения, които винаги има при теб. И от баклавата няма да откажа! Поздрави, мила!
Petya Argirova каза…
Ех, Люси! То и при мен е същото със свободното време, но пък винаги проследявам в движение и ти какво приготвяш! Знаеш, че съм ти фен! А пък тези рулца са невероятни и като ти остане време - приготви ги! А пък баклавата ми е вече любима! Леко сладка, много приятна и даже здравословна! Прегръдки!