ВКУСНО И ЛЕСНО МИНИ - БИСКВИТЕНО РУЛО С МНОГО ШОКОЛАД


Ще почакате ли само минутка? 
Искам първо да хапна от бисквитеното руло и после ще пиша рецептата!
 Ммммм! Много е вкусно! И този шоколад, и тези орехи! Ммммм! 
Това руло аз не го познавам! Моята майка не го е приготвяла, аз не съм го правила за моите деца. Пък и как да го приготвим, като точно тези вкусни бисквити Закуска излезнаха в по-късните години на пазара.
 По времето, когато аз бях дете и когато моите деца бяха бебета имаше само обикновени бисквити и чаени бисквити. Бисквити Закуска се появиха на пазара някъде след 90-те години. Тогава, обаче аз не се въртях толкова много в кухнята.
Така, че при последното ми пътуване до България си купих и пъхнах в куфара само едно пакетче от тях. То...кое по-напред - сирене ли, луканка ли, лютеница ли, кори за баница ли, шипков мармалад ли? Така, че от всичко по малко и се молим да минем на рентгена! До сега само един път изхвърлихме домашните червени и много вкусни домати. И то...защото бяхме със свръх багаж. А...и един път кашкавалчето /него си купувам за панирано - рецепта тук/. Не било добре пакетирано!
И така! Както разбрахте нямам опит в това вкусно бисквитено руло и се разрових в нета, ама защо ли? Много скучни рецепти се предлагат там. Без капчица любов при написването им! 
Ама както и да е! Ето, че имам моето вкусно и лесно мини - бисквитено руло!


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

1 пак. бели бисквити закуска
80 гр краве масло
1/2 ч. ч. мармалад от шипки
1/2 ч. ч. едро смлени орехови ядки
1/2 ч. ч. прясно мляко
100 мл течна сметана
100 гр черен шоколад 

моята чаена чаша е с вместимост 200 мл
количеството сметана и шоколад е като за по-голямо руло, но аз обожавам да има много шоколад и се получи невероятно шоколадово
  • Маслото бях оставила от предишния ден на стайна температура, за да мога много лесно да го смеся с шипковия мармалад и да разбия на крем. Разбиването е с миксера за около минута.
  • Всяка бисквита потапям първо в прясното мляко само за секунда.

  • После намазвам обилно с крем, като все пак се старая да разпределя крема така, че да има за всичките бисквити.  • Предварително съм опънала голямо парче стреч фолио, с помощта на което ще увия после готовото руло.
  • Намазаните бисквити слепвам и си оформям три купчинки.

  • Трите купчинки съединявам в едно руло, което увивам в стреч фолиото и леко притискам, за да се слепят още по-добре.

  • Оставям бисквитеното руло на студено в хладилника за цялата нощ.
  • На другия ден загрявам леко сметаната и начупвам в нея шоколада. Разбивам през цялото време тази смес с тел за разбиване, но не усилено, за да може по-бързо шоколадът да се разтопи. Оставям ганаша на хладно да се охлади.
  • С този ганаш заливам цялото руло - от всички страни като преди това съм подредила 4 цели орехови ядки върху бисквитите за декорация.
  • Украсявам страните с начупените на едро орехови ядки. Охлаждам.

Охладеното бисквитено руло режа леко по диагонал, за да се оформят хубави черти при поднасянето.Няма по-лесно нещо от това да приготвяш българска храна! Важно е желанието! Нека съхраним тази невероятно вкусна и обичана кухня! Предайте на децата си!


Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!

Коментари

Elena Dimitrova каза…
Петя,
бисквитените торти и рула се правят лесно, бързо и са много красиви при поднасяне.Правя обикновено руло или торта от бисквити когато чакам гости и нямам много време за сложни и изискани десерти.Бисквитите влизат веднага в употреба.
Рулото се е получило чудесно с шипкав мармалад.
Поздрави !
Petya Argirova каза…
Аз отдавна не бях приготвяла нещо с бисквити, освен любимите скалички! Но пък сега бях си купила от България и се изкуших. За мен трябва да има и много шоколад в рулото или тортата от бисквити! Прегръдки
Petrus каза…
Wow! Поздравление за презентацията! Получило се е отлично!
Petya Argirova каза…
Благодаря Ви, Петрус! Бъдете здрав! Поздрави!