АМЕРИКАНСКИ ПАЛАЧИНСКИ С ИЗНЕНАДА - Pancakes mit Schoko


Бях на почивка в България! Бях при моите дъщери, зетьове и внуци. А внуците ми са вече трима на брой! Страхотно, нали? Най-малкият е само на 2 месеца, но вече усети уханието от  вкуснотиите на баба!
За тази кратка почивка в София, Симитли и Новачене успях да приготвя и цялото ми семейство да вкуси много неща.
Но днес се спирам на американските палачинки, защото искам да Ви се похваля и с един подарък от Ути Бъчваров - пиян конфитюр от ликьор, с който сервирах днешната закуска.Когато съм в България, дните ми започват да преминават много бързо и интензивно. Докато се радвам на Леон и го гушкам, разхождам и преобличам изведнъж съм вече в метрото и пътувам в посока другите двама внука - Мартин и Даниел. Или пък притичвам през парка на НДК 
забързана към поредната приятелска среща или пък например голямото градинско парти на Ути Бъчваров. То се състоя в парка на Военната академия и с малко снимки ще Ви направя част от него. 
Ути Бъчваров отбеляза своя 20 годишен юбилей на екрана на БНТ като покани много свои приятели, колеги, почитатели и рекламодатели. Е...и Ухае на...присъства там! 


Опита от храната приготвена в уникалните съдове и лично от Ути, отпи от ликьорите на Ути, срещна стари приятели. 


Пожелаваме и ние на Ути Бъчваров да продължава още много дълго да ни запознава от телевизионния екран с вкусните си рецепти и нека Животът е вкусен!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

250 гр брашнно
2 с. л. захар
1/4 ч. л. сол
1 ч. л. бакпулвер
2 яйца
300 мл прясно мляко
1 шоколад
4 с. л. олио - за пърженето на палачинките  • В купа смесих всички сухи съставки - брашно, захар, сол и бакпулвер.  • В друга купичка смесих млякото и яйцата. Разбих с миксера.  • Добавих течните съставки към сухите и разбих с миксера до получаването на гладко и гъсто палачинково тесто.

 .

  • Загрях малко олио в тиган  и с помощта на супена лъжица сипвам от тестото като се старая да оформя палачинки с кръгла форма. Олиото добавям малко по малко в тигана, само при нужда. Няма олио в тестото!

  •  В средата на всяка палачинка слагам парченце шоколад и леко притискам.

  • С помощта на чаена лъжичка взимам малко от палачинковото тесто и изсипвам точно върху шоколада, за да се скрие.

  • Обръщам палачинките с помощта на две дървени лопатки и изпържвам и от другата страна.

  • По този начин приготвям цялото палачинково тесто, а готовите палачинки оставям на топло във фурната докато ги сервирам с вкусното сладко на Ути Бъчваров.

Животът е вкусен!


А тези от Вас, които искат да се хранят още по-здравословно просто заменят бялото брашно с пълнозърнесто, а бялата захар с кафява захар. Шоколадът пък да е натурален. Получават се невероятни здравословни палачинки с черен шоколад. И тях приготвих! Очарована съм!


Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!


Коментари