ПАНИРАНО В КОРНФЛЕЙКС ПУШЕНО ТОПЕНО СИРЕНЕ И СРЕЩА С МЕЧКА


Няма начин да се приберем в България и да не гостуваме на нашите сватове в Симитли! Невероятни хора, добри домакини и верни приятели. 
С малко снимки ще се опитам да Ви покажа какво видяха моите очи по време на кратките ни разходки с тях в Пирин и Рила. 
Невероятно ме зарежда с енергия красивата ни природа!
А това панирано сирене е любимото на един малък читател на Ухае на... Косьо, който завършва тази година 5 клас в Благоевград и се интересува много от математика и пее страхотно!

И друг път съм писала за Симитли, хората от този край и природата на Пирин планина. Този път ме смая желанието и добрите сърца на хората построили  малък параклис, който беше целта на разходката ни в района на река Струма и Кресненското дефиле. Походихме пеша, подишахме чист въздух, похапнахме под построения за целта навес. 
Браво! Браво, че  е дарено и много поддържано това място за усамотение и молитва! 
Гледката е невероятна от височината на параклиса! Откри се дефилето, а имахме късмет дори да погледаме около 5 лодки по време на рафтинг по река Струма. 

А за всички нас беше голяма изненада срещата с истинска костенурка!
 Запазена е природата и дано така да остане още дълго време!


На следващия ден поехме в посока Рила, Белица и Парка за танцуващи мечки на Бриджит Бардо.


Наистина много работа е хвърлена на това място, доста средства и сигурно си заслужава. Няма вече танцуващи мечки в България, освен в този парк. Тук те живеят свободно и са много добре обгрижвани. Имат си дори мечешка линейка.Моите внуци бяха много впечатлени от големите мечки, парка и цялата разходка из него!


Ако имате възможност, посетете го и Вие!
Но...да продължим с вкусните панирани сиренца!


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

1 опаковка пушено топено сирене 
1 яйце
50 гр брашно
100 гр корнфлейкс
100 гр желирани боровинки /в Лидл - на рафтовете с консервирани плодове и зеленчуци/
олио за пържене


  • Обелвам сиренето и с мокър остър нож нарязвам внимателно на филийки не по-дебели от 1 см.
  • Изсипвам корнфлейкса в дълбока чиния и внимателно начуквам на ситно. Не използвам блендер, защото става ситен като галета. Ние обичаме панировката на тези сиренца да е хрупкава.

  • Потопявам всяка филийка сирене първо в студена вода...

  • ...овалвам в брашно, но изтупвам излишното количество...  • ...потапям в разбитото яйце...  • ...и най-накрая овалвам в корнфлейкса като притискам леко с пръсти, за да залепне панировката много добре.  • Подреждам панираните сиренца върху дъска и слагам в хладилника да се охладят и съм си внушила, че така панировката прилепва още по-добре – като престоят малко на студено. Пък и си спестявам после разтичането на сиренцата по време на пърженето.  • Точно преди да сервирам панираните сиренца - изпържвам в предварително загрята мазнина. Пърженето е за кратко или докато получат златист цвят.

  • Винаги обръщам сиренцата с помощта на две лопатки. Избягвам използването на вилици, защото може да се разтекат в тигана. Те омекват по време на пърженето.

Сервирам панираното в корнфлейкс пушено топено сирене горещо с леко затоплени желирани боровинки или боровинково сладко.


Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!
Коментари