ПЪСТЪРВА В БЕКОНОВА ОБВИВКА


Здравейте предани читатели на Ухае на...!
Поради моето вкусно хоби - писането на рецепти у дома много се готви. 
А като се готви много, трябва и много да се похапва. И тогава  вече трудно се контролират килограмите. 
Поради тази причина ние много ходим на походи в гората. За късмет имаме в околността над 111 туристически пътеки със средна и по-тежка трудност. Всичките интересни и разнообразни.
Ние живеем в Хунсрюк - малка планина в Германия, чийто най-висок връх е Ербескопф - 816 метра, гората Hochwald и множеството чисти реки и езера. Тук имаме и много пъстърва. След 8 години живот в този район на Германия се научихме и често да похапва тази така вкусна рибка.
Последният ни поход беше около 11 км и ни отне към 3 часа. Това си е едно доста бързо темпо. Когато човек е направил такъв бърз преход - огладнява и решението за бързо приготвяне на обяд е точно тази пъстърва обвита в бекон.

Преди да започна с рецептата искам да Ви покажа само няколко снимки от тази пътека с име Rockenburger Urwaldpfad, дължина 11,2 км и деневилация 365 метра.НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 2 ПОРЦИИ:

2 цели пъстърви
20 бр съвсем тънко нарязани /почти прозрачно/ филийки бекон
прясна мащерка
лимон
сол и черен пипер на вкус
мазнина за пържене


  • Измивам почистените пъстърви /моите са дори с отстранени кости/ и ги подсушавам с домакинска хартия.

  • Посолявам вътре в коремчетата и поръсвам с черен пипер, а целите пъстърви поливам със сокът на лимона. От външната страна не посолявам, защото беконът е достатъчно солен.

  • Във всяко коремче слагам по няколко стръка от мащерката.

  • За всяка рибка подреждам по около 10 ленти от бекон с леко застъпване. Може да са нужни и по-малко. Всичко зависи от размера на пъстървата.

  • Увивам пъстървата в бекона, като се старая да е стегнато рулото.

  • Загрявам мазнината в подходящ по размер съд. Аз използвам преварено масло за пържене на месо и риба, но олиото също е подходящо.

  • Слагам пъстървите да се пържат първо от страната на беконовите крайчета. Така те се запечатват и не се развиват при обръщането.

  • Обръщам внимателно с помощта на две лопатки и изпържвам до тъмно златист цвят на бекона. Така той става хрупкав, а рибата остава сочна.

Сервирам веднага - топли!


За такива вкусни изкушения с бекон имам много рецепти в Ухае на...Ще Ви  припомня някои от тях. Хек в беконова обвивка - тук,  сьомгови пръчки в бекон - тук, карфиолените бомбички - тук, картофи с бекон на фурна - тук, южно-тиролските картофчета - тук и да не забравим карфиолената бомба - тук


Започна  гласуването за Годишните награди на  Блоговодител за кулинарни блогове!
 Ето тук можете да гласувате за Ухае на... http://kulinarninagradi.com/
Ухае на... е с номинации в 3 категории - 
Гозбите на баба http://kulinarninagradi.com/glasuvane/gozbite-na-baba/1/
Топло от фурната http://kulinarninagradi.com/glasuvane/toplo-ot-furnata/3/ 
Благодаря на всички Вас!


Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!

Коментари