ONE- POT- PASTA Е НОВАТА МОДА В КУЛИНАРИЯТА ИЛИ ВСИЧКО В ЕДНО


One-Pot-Pasta  /Всичко в едно/ е новата модна тенденция в домашната кулинария. Идеята е на американската авторка на кулинарни книги Марта Стюарт. Принципът е много прост. Спагетите /пастата/ се варят вместо във вода /както е по правило/ заедно с всички останали съставки за даденото ястие. А именно - директно в соса, където на равно с  бульона и сметана, може да се добави  мляко, вино или кокосово мляко. И това в присъствието на достатъчно богати на течност зеленчуци. А най-важното -  всичко е готово за 15 минути.
Много съм изненадана, че досега никой не беше писал по темата в българското интернет пространство или по-точно на български език. И ето, че аз и Ухае на...даваме начало  на революцията в бързото и здравословното приготвяне на спагети /паста/ вече и на български език. 
В блога ще откриете от днес раздел за Всичко в едно. В него ще намирате бързите, лесни и здравословни рецепти за 15 минутно приготвяне на спагети /паста/.
Това ново течение в Ухае на...и българското кулинарно интернет пространство си има и своя кръстник - Maggi България и най-вече техният нов продукт - ПОДПРАВКАТА.
Защо точно Маги ще прочетете по-надолу!

Днешната публикация ще е малко по-дълга от нормалното, но много искам да Ви разкажа за това как всичко си е предначертано.
Днес е моят първи работен ден след двуседмично боледуване. В този ден реших да отделя повече време на себе си и по-малко време за готвене. Поради тази причина си бях набелязала, че точно днес ще приготвя по този революционен начин пастата за обяд.
Приготвих всичко и точно когато дойде време да подправя ястието се звънна на вратата. Не очаквах гости, но отворих. Пред мен стоеше куриер с пакет и питаше  за мен. Изненадата ми беше огромна. В това лошо време, където цяла Европа е скована от студ и в цяла България пътищата са непроходими аз получавам подарък от Маги България. 
 Да получа подарък до адреса ни в Германия от български спонсор. На българския адрес съм получавала, но докато достигнат продуктите до мен винаги минаваше доста време. 
Ние блогърите пишещи на български език и живеещи в чужбина сме малко ощетени в това отношение, защото никой не иска да работи с нас.  А пък немските спонсори не искат да работят с нас, защото пишем на български език.
Ето, че и в българската блогърска реклама има революция. За мен тази революция направиха Маги - България.
Но каква беше най-голямата ми изненада? 
След отварянето на пакета виждам цяло кашонче с ПОДПРАВКАТА - Всичко в едно. Най-новият и български продукт на Маги. 
Невероятната подправка - база за овкусяване на всяко ястие. Тя  е уникална селекция от най-често използваните подправки в българската кухня -  сол, черен пипер, червен пипер и...чубрица в едно пликче. 
Това е страхотно, защото съвпада с името на моето революционно ястие - всичко в едно, което все още не беше подправено.
Ето как днешното ястие Всичко в едно си намери и подправката Всичко в едно! 
Време е да приготвим Всичко в едно!


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 4 ПОРЦИИ:

200 гр пилешко филе
1 с. л. мазнина по Ваш вкус - аз използвам полезното преварено масло - Butterschmalz
1 малка червена чушка
1 малка глава кромид лук
1 домат
125 гр гъби
475 мл пилешки или друг бульон
125 гр сметана или прясно мляко
3 - 4 листа  магданоз
125 гр паста /аз изпалзвах малки мидички/ 
1/2 пак. от ПОДПРАВКАТА на Маги /по желание/ • Пилешкото месо нарязах на кубчета с размер около 2 см. 
 • Включих подходящ по размер котлон на максимална мощност /при мен е 3 от 3 възможни/
 • Загрях голям тиган с размер 28 см в диаметър и сипах мазнината. 
 • Добавих пилешките кубчета и ги пържих в горещата мазнина само около 1 минута като постоянно ги разбърквах, така че от всички страни леко да побелеят.


 • Дръпнах тигана от котлона и тогава подредих в него всички предварително нарязани зеленчуци.
 • Лукът и чушката нарязах на лентички, а гъбите на филийки.
 • Домата нарязах на едри кубчета.
 • Подредих вътре и пастата.

 • Залях всичко с бульона и сметаната. Отгоре добавих листата от магданоз.

 • Върнах тигана на горещия котлон и похлупих с капак.

 • Оставих ястието да се задушава на максимална мощност на котлона за около 15 минути.
 • От време на време отхлупвах и разбърквах.  Всичко е толкова добре дозирано, че нямаше никаква опасност ястието да изкипи от това ,че се приготвя на максимална мощност на котлона.

 • На 13-тата минута добавих ПОДПРАВКАТА и изключих котлона. Всеки от Вас решава каква подправка да добави. Важното е да има сол на вкус! 

 • На 15 -тата минута ястието беше готово. Мидичките бяха много добре сварени, а течността беше почти усвоена. Ястието имаше невероятен аромат и много добра консистенция и цвят.

Нека дадем начало на кулинарната революция в приготвянето на бърза и здравословна храна.
Нека приветстваме ПОДПРАВКАТА със стъпването й на българския пазар и й пожелаем много почитатели!
Нека и ние приготвяме бързо и лесно ВСИЧКО В ЕДНО!


Моля всички колеги блогъри и всички мои читатели да посочват линк, когато използват рецептата на Ухае на...за One pot pasta. Все пак сме първи! Нека бъдем коректни!


Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!
Коментари