ПИЛЕШКИ ФИЛЕНЦА С КОПЪР И ЧЕСЪН


Винаги се връщам от България заредена с енергия и нови идеи за вкусни ястия. Този път имах и много емоционална среща с приятелки от интернет пространството. Членувам в Коледно настроение - най-позитивната група във Фейсбук, където можем да споделяме каквото си поискаме и то целогодишно. Не само по Коледа. Та точно тази група организира Коледни купони в различните градове в България. За купонът в София се прибрах и аз. Беше невероятно! Да срещнеш на живо  позитивните жени, с които цяла година си споделяш всичко. Внучета, екскурзии, ястия, мисли и разбира се коледната украса. Вълнуващо е! Хапнахме, пийнахме и хорце тропнахме в една малка механа в центъра на София - Дедо Марковото механче. Много подаръци бяха приготвили дамите. И всички бяха много красиви! Радвам се, че съм част от това положително общество!
Ооооо, отвлякох се в спомени. Та, точно в това Механче похапнах най-невероятните пилешки филенца с много копър и чесън. Няма начин да не ги приготвя у дома. Вкусът им е още в устата ми!


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

пилешко филе, гърди, стек, месце без кост 500 гр
1 глава български чесън /3 скилидки от китайския/
1 връзка копър /около 4 - 5 стебла/
сол, черен пипер на вкус
лимон за декорация 
1 с. л. олио  • Нарязвам филенцата на жюлиени - лентички.

  • Нарязвам и копърът на много ситно.

  • Чесънът обелвам и минавам през преса.

  • Загрявам мазнината в тигана на максимална мощност на котлона и изпържвам в нея филенцата до златисто. Това трае не повече от 5 до 7 минути. Пилешкото месо е много бързо готово и не бива да се прекалява с пърженето, защото ще стане сухо.
  • За съжаление съм била много гладна и съм забравила да снимам филенцата в тигана, но когато преценя че са готови - изключвам котлона.
  • Поръсвам с копъра и чесъна и "кавардисвам" за кратко. Тази дума научих в Банско. Просто обърквам и изпържвам за кратко всичко - месото, копъра и чесъна. Не бива да е включен котлона, защото чесънът много бързо изгаря.

Сервирам пилешките филенца с копър и чесън топли. Лимонът добавя допълнителен вкус на сочното пилешко месо.
А това сме ние - най-позитивните, посетили купона в София!


Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!


Коментари