САЛАТА ОТ ЯГОДИ С ПАРМЕЗАН И БАЛСАМИКО


Нежна салата за горещите летни дни! Невероятно съчетание на ягоди, пармезан и балсамов оцет! Неочаквано добра комбинация от италианската кухня. 
Нямаше как да откажа на поканата на Гери от So into FOOD - първото българско кулинарно блогосписание. Трудно ми беше да спазя само едно от условията. Рецептите да не са публикувани в Ухае на...Трудно се спазва едно такова условие, когато по традиция каквото се приготви в нашата кухня - веднага се описва и публикува. Но ...издържах. Участието на Ухае на...в лятното издание на блогосписанието е факт!


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

500 гр ягоди
50 гр пармезан
1 с. л. оцет балсамико
няколко листа мента с вкус на лимон


  • Измивам ягодите, почиствам и подсушавам. Нарязвам на половина или четвъртинки. Подреждам в чинията за сервиране.  • С помощта на нож за сирене или белачката за краставици, нарязвам пармезана на лентички.
  • Добавям пармезановите лентички към ягодите.  • Поръсвам с оцет балсамико или балсамова редукция.
  • Редукцията се приготвя от смесването на 200 мл. балсамов оцет, 30 гр захар и 60 гр. мед. Тази смес се сварява до получаването на гъста карамелена течност, с която се подправя ягодовата салата.Насладете се на тази лятна салата придружена с чаша добре охладено бяло вино!Коментари