КЛАСИЧЕСКА ЛАЗАНЯ


Има няма 25 години не бях правила лазаня. Хихихи! Това си е доста време! 
За първи път правих лазаня на петата година от брака ни с Динко. Млада, почти навлязла в домашната кулинария и любопитна. Вече бях опитвала лазаня в чужбина, но в България не бяхме виждали такова чудо. А пък за готови кори за лазаня, и дума да не става! Нямаше в магазините. 
Запретнах ръкави, затворих се в кухнята, децата оставих на Динко и...за има няма четири - пет часа имах и кори, и лазаня. 
Това беше най-вкусната лазаня в нашия живот, но ... не направих отново в следващите 25 години. Винаги ми се е струвало, че толкова много часове няма как да отделя за класическата лазаня.
Сега е лесно. Имам винаги болонезе сос в камерата. Разбира се - домашно приготвен по рецепта, която ще откриете ето тук. Купувам готови кори за лазаня и ....готово! Вкусна домашна лазаня за нула време! 


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

9 готови листа за лазаня /бройката зависи от количеството и големината на тавичката/
масло за намазване на тавичката
400 гр бешамел сос
150 гр настърган пармезан
количеството на всички необходими продукти е приблизително, защото зависи от големината на тавичката и нужните Ви порции


Лазанята е една перфектна комбинация от паста, сос болонезе, бешамел сос и обилно количество пармезан! Лесно се приготвя, когато имате налични кори и двата соса.


  • В намазана с масло тавичка подреждам ред от готовите кори за лазаня, Купувам от сухите кори, които са в кутия и не ги варя предварително, а направо подреждам в тавичката.  • Заливам корите обилно с болонезе сос.
  • Върху него намазвам бешамел и поръсвам обилно с пармезан.  • По този начин правя три пласта.  • Най-накрая завършвам с обилно количество пармезан.
  • Фурната загрявам предварително до 180 градуса и пека лазанята около 25 минути.Ето, че направата на една истинска лазаня е в днешно време забавление!


Още по-хубаво ще бъде с домашно приготвени кори за лазаня, но това ще е в ден с повече свободно време!


Сега да се насладим на тази италианска вкуснотия!
Коментари