ПЪРЖОЛКИ С ГЪБИ, СМЕТАНА И ТОПЕНО СИРЕНЕ


Има ястия, които си остават "вечни". Това са бързите и лесни ястия, които могат да бъдат приготвени от всеки. "Вечни" ястия са и защото ни спасяват винаги, когато блокираме и не сме измислили какво точно ще сготвим, или когато се налага съпругът да е "дежурен" в кухнята. Имаме ли свински пържолки, гъбки и топено сирене - въпросът е решен. Всичко в йенската тенджера, във фурната за час и готово! Вкусна вечеря, лесен обяд или пък перфектното меню за гости! Изборът е Ваш!НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

4 свински пържолки от врат или котлелт /може и с кост/
250 гр. пресни гъби /може и от консерва, но добре изцедени/
200 гр. топено сирене /най-вкусно става със сиренцата за Тост, които са отделно пакетирани - сосът е винаги гладък/
200 мл. течна сметана
сол и черен пипер на вкус

  • Измитите и подсушени пържолии слагам на дъното на йенска тенджера /огнеопорно стъкло/. Поръсвам със сол и черен пипер на вкус. Трябва да се внимава със солта, защото и топеното сирене е солено.  • Почиствам гъбите с четка. Режа всяка гъбка на четири  и слагам върху пържолите.  • Добавям топеното сирене. Моето е от кутия, но може да се използват и триъгълничета топено сирене или топено сирене за тост.   • Заливам всичко със сметаната.  • Похлупвам тенджерата с капак и слагам в студена фурна. Включвам фурната на 200 градуса и отмервам 1 час и 10 минути. За това време ястието е готово.Сервирам ястието горещо, като върху пържолката слагам малко гъбки и заливам със сметановия сос. Не се притеснявайте, ако сиренето не се е добре разтопило. Преди сервиране, разбийте соса с тел за разбиване и той ще бъде гладък.

Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!

Коментари