STRAMMER MAX


Strammer Max или Здравият Макс - аламинут известен в цяла Германия и присъстващ в менюто на всеки ресторант тук. Ще си кажете "Нищо особено - просто пържени яйца!". Да, ама не какви да е - вкусно поднесени и радващи окото. Откакто се запознах с този аламинут - яйцата на очи при мен са поднесени по този начин и то основно за закуска или пък, когато трябва за много кратко време да приготвя вечеря. Важното е да присъства прясна шунка или пък пушена, яйца на очи - току що изпържени и като гарнитура червен, зелен зеленчук и задължително лучени кръгчета.
Поднесете по един различен начин яйцата на очи.НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 1 ПОРЦИЯ:

2 тънко нарязани филийки хляб по избор
3 или 4 тънко нарязани филийки шунка
2 яйца
домат, краставичка, кромид или зелен лук 
сол и черен пипер на вкус
кубче краве масло

  • В чинията за сервиране се слагат двете филийки хляб.  • Намазват се с краве масло или маргарин. Това е въпрос на личен вкус.
  • Върху намазаните с масло филийки се подреждат парченцата шунка, по възможност да се скрие хляба.
  • От страни на филийките се подрежда гарнитурата от зеленчуци.  • Точно преди поднасянето се изпържват яйцата на очи. Първо се загрява маслото и се чукват яйцата от ниско над тигана. Хубаво е да се пържат само две яйца в един тиган. Важно е да имат достатъчно място, за да се получи хубав ореол от белтъка на яйцата. Ако се залепят едно за друго е хубаво още след чукването на яйцата да се отлепят с помощта на ножче или лопатката за изваждане. Посоляват се и се добавя черен пипер на вкус.  • Готовите яйца се подреждат върху шунката и върху тях или до тях се подреждат лучените кръгчета.Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!

Коментари