КРЕМ ШВАРЦВАЛД


Реших, че не мога да подмина Рождения ден на най-добрата ми приятелка Краси. Тъй като ни делят 2000 км. ще й подаря виртуално  този крем Шварцвалд, а ние ще го изядем за нейно здраве. Избрах него, защото Краси обича леки кремчета, а още по-добре  ако има и плодове. Да си жива и здрава Краси!
В предишна моя публикация Ви запознах с Торта Шварцвалд. Тези от вас, които са я чели, знаят, че комбинацията от сметана, череши и шоколад е традиционна за населението на планината Шварцвалд. Но този крем и тортата са едни от най-търсените  и най-известни десерти в цяла Германия. Щом се каже Шварцвалд торта или Шварцвалд крем, или Шварцвалд сладолед е ясно - комбинация от сметана, череши и шоколад. Ако нещо от тези съставки отсъства - това не е оригинал.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

400  мл. течна сметана /може да се замени със заквасена/
500 гр. Quark /може да се замени с крема сирене, сирене Филадефия, сирене Рикота, Маскарпоне и др./ 
6 супени лъжици захар - с връх
2 ванилии
1 компот от череши или вишни /без костилките/ - Sauerkirschen
150 гр. Raspel Schokolade - настърган шоколад или по скоро, люспички от шоколад. Препоръчвам да се купят готови, защото не се разтопяват в крема. 

  • Започвам с разбиването на сметаната, защото не се налага после да измивам накрайниците на миксера. Разбивам сметаната до гъстота, която проверявам като обърна купата. Ако не се разтича сметаната - готова е. Разбивам на максимална степен на миксера поне 5 минути и добавям малко по малко 3 супени лъжици захар. Ако искате за по-сигурно можете да добавите втвърдител за сметана, но не е задължително. Аз лично не добавих. Много е важно, за да се разбие добре сметаната, да бъде извадена точно преди разбиването от хладилника. Трябва да е студена, а купата за разбиване - суха.

  • В друга купа разбивам до пухкавост изварата /крема-сиренето/, като също добавям 3 супени лъжици захар и ванилиите.  • През това време исипах черешите в сито да се изцедят хубаво от течността. Ако не са изцедени ще се разреди много крема.  • До тук е и разбиването с миксер.
  • Добавям сметаната малко по малко към изварата, като разбърквам бавно и много внимателно със силиконовата бъркалка. Така кремът остава пухкав.
  • Когато кремът стане гладък и пукхав, добавям черешите. Отново разбърквам, но много внимателно, за да не се разкашкат черешите.  • Най-накрая добавям парченцата шоколад, като си оставям малко количество за украса.  • Изсипвам цялото количество крем в подходяща голяма купа за сервиране, заглаждам и поръсвам с останалите шоколадови парченца.Кремът Шварцвалд е много подходящ за по-голям брой гости. Сервира се в голяма купа и с голяма лъжица, всеки гост си сипва крем в купички или дълбоки чинийки.


Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!

Коментари