ШНИЦЕЛ "ХАВАЙ"


Не един път съм писала, че шницелът е едно от основните ястия в немската кухня. Няма начин, да живееш в Германия да не се научиш да правиш хубави шницели и да не се подведеш от еуфорията "шницел", особено ако обичаш да експериментираш в кухнята. 
Тъй като работя в немски ресторант и по цял ден продавам шницели, от време на време се поддавам на тази еуфория и приготвям и у дома. Днес Ви запознавам с един от многото варианти на поднасяне на шницел - "Хавай". Още при прочитане на името, много от Вас са се досетили, че ще има смесване на сладостта на ананаса и соления вкус на месото. За мен тази комбинация е сполучлива и вкусна. Но... сигурна съм, че ще има и неодобрения. Въпрос на вкус!


За да си приготвите шницел "Хавай" е необходимо първо да си направите необходимата бройка шницел по виенски. Как се приготвя шницел по виенски съм описала в моя предишна публикация - Шницел по виенски.НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИЗА 1 ПОРЦИЯ:

1 филийки ананас от компот
1 филийка шунка
1 филийки кашкавал
1ч. л. сладко от боровинки - Preiselbeeren


  • Загрявам фурната на максимална степен и само на горен реотан, при мен 250 градуса, а решетката е на най-високото ниво, най-близо до горен реотан.
  •  Всички порции, които  приготвям  подреждам в тава с хартия за печене. Пренасянето на готовите шницели в чинията за сервиране не е трудно.
  • Върху всеки шницел подреждам по една тънка филийка шунка.


  • Подреждам по едно кръгче ананас в средата и покривам с тънка филийка кашкавал. Аз използвах Гауда, но ще се получи добре и с български кашкавал от краве мляко.


  • Запичам шницелите до разтопяването на кашкавала и лекото му зачервяване.

  • Преди да сервирам хавайския шницел, в дупчиците на ананаса слагам сладко от боровинки.

  • Шницелът се консумира горещ!

Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!
Коментари