БОНБОНИ - ТИП РАФАЕЛО - 2 ВИД


Както Ви обещах, ще Ви запозная и с втория начин на приготвяне на Бонбони Рафаело. И понеже се получиха голямо количество бонбони, реши да опаковам и за всички близки и приятели, които са тук, около мен,  на 2000 км разстояние от България, а пък останалите ще ги получат виртуално.Необходими продукти за 35 бр.

400 мл. кондензирано мляко – моето е неподсладено 10%
6 с. л. пудра захар
100 гр. краве масло
1 пак. ванилин
200 гр. кокосови стърготини
1 с. л. бейлис /това е по желание/
50 гр. кокосови стърготини за овалване
50 гр. цели бадемови ядки
35 бр. хартийки за бонбони  • Както и в Първия вид Рафаело, започнах с обелването на бадемите. Изсипвам бадемите в купичка и ги заливам с вряла вода от бързоварната кана. Така обелката на бадемите се отделя много бързо и лесно.


  • В подходяща тенджера изсипвам кондензираното мляко, пудрата захар и маслото. Оставям на средна степен на котлона да заври и разбърквам често. Може много лесно да загори и сместта да промени вкуса си.

  • След като сместта заври и маслото е разстопено, изключвам котлона и добавям ванилин, бейлис и кокосовите стърготини. Разбърквам добре. Трябва да се получи еднородна смес.

  • Оставям сместта на студено поне 2 часа и още минимум един час в камерата. Трябва да се стегне хубаво, за да може по-лесно да се оформят бонбоните.
  • Когато сместта е достатъчно стегната оформям с ръце топче с големина на орех, като в средата  слагам един бадем.
  • Овалвам в останалите кокосови стърготини.

Честит Свети Валентин на всички! Обичайте се!Коментари