САЛАТА "РОСИ"През септември си бях за три дни в България. Тогава посетих за първи път домът на моята по-голяма дъщеря - Роси. Много приятно апартаментче, което много приляга на нея и нейният приятел Пепи. Бях много изненадана от уменията на моето момиче да готви. Посрещна мен и баща си с невероятни вкуснотийки. Тогава се опитах да й помогна малко с приготовленията. Реших да нарежа салатата, а Роси ми казва: "Защо да не направим шишчета от продуктите? Нека да направим нещо нестандартно!". Така и направихме. Получи се нова, красива и вкусна салата. Затова името на тази салата е "Роси". Предлагам ви, когато очаквате гости да опитате! Гарантирам, че те ще останат очаровани.Необходими продукти:


1 краставица
500 гр. Чери доматчета
1 чушка
200 гр. маслини без костилки
3 стръка зелен лук
дървени шишчета
3 с. л. зехтин
1 пак. Salat Krönung
50 мл. вода
чаена лъжичка оцет Балсамико


  • Обелвам и нарязвам краставицата на кръгчета
  • Почиствам и нарязвам чушката на квадратчета с размер около 1,5 см
  • Почиствам и нарязвам зеления лук на големи парчета около 2 см дълги
  • Чери доматчетата само ги измивам. Тях ги нанизвам цели.
  • Нанизвам на шишчето от всички продукти, като винаги редувам продуктите и внимавам  цветово да се редуват.
  • Изсипвам в подходяща купичка Salat Krönung, заливам го със зехтина, оцета и водата и разбивам много хубаво с тел за разбиване на белтъци. Salat Krönung можете и сами да си приготвите като просто добавяте сол, пипер, ситно нарязан магданоз или копър, чесън на прах, балсамико оцет към зехтина и водата.
  • С така готовия дресинг заливам шишчетата и украсявам с магданоз.По ваше желание и вкус можете да добавяте всякакви зеленчуци, както и краве сирене, пресния зелен лук можете да замените с кромид лук, нарязан на едри парчета.

Добър апетит!Коментари