Това съм аз!

 

Ами..., здравейте!
 Престраших се най-после и днес пиша първата си публикация.
Ще се опитам с малко думи да се представя.
Казвам се Петя. Родена съм през 1965 г. в София, но от 4 години живея в Германия. Семейна съм от 25 години, имам две прекрасни дъщери и двама невероятни внука. За съжаление аз и съпругът ми се налага да живеем на 2000 км разстояние от най-голямото ни богатство - децата и внуците ни.
Но пък идването ни тук ми преобърна живота на 360 градуса. Тук най-после разбрах, че хобито ми е да готвя. Това е нещото, което през целия си живот съм правила винаги с любов, желание и по всяко време.
По стечение на обстоятелствата професията ми винаги е била нещо коренно различно от кулинарията. Първо беше спортът, после дойде модата, а сега - просто съм сервитьорка в малък хотел-ресторант, намиращ се в село със 130 жители.
Много искам да споделя със всички вас уханието на ястията, които аз приготвям. В моите рецепти е събран 25 годишният ми опит на домакиня, ястия от различни европейски страни, пробвани по време на моите пътувания като спортистка и опита ми сега - тук в Германия. Всички тези ухания са събрани в моят личен рецептурник.
Рецептурник, който никога не е бил описан. Досега само съм започвала различни тетрадки и тефтери, но никога не съм ги завършвала. Надявам се сега да успея вече да ги сортирам и опиша. Надявам се, също така те да бъдат полезни и на моите дъщери, които също имат свои семейства и сега започват да трупат опит като готвачки. Надявам се да помогнат и на всички вас, които по някакъв начин сте достигнали до моя Блог.
Да запретваме ръкави и да се забавляваме в кухнята!
Коментари